Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
hogyan

Mit akarok magammal kezdeni?

Mária · 3 hete
Napok óta azon gondolkodom, mit akarok magammal kezdeni. Mi az amit igazán szeretnék adni az embereknek és ebből jövedelmet generáljak.

Voltál már hasonló cipőben?

Sokszor fogtam már bele jobbnál jobb üzletbe. De valahogy soha nem működött úgy hogy akár kereshettem volna egy petákot is. 
Vizsgálgatom magam, miért is nem? Arra jutottam, hogy nem vagyok eléggé felkészülve a feladatra.  Nem tudok azonosulni az emberekkel mert mindig a magam problémáját nézem és látom. Ezáltal a kapcsolataim szépen ellaposodnak, felületessé válnak.
Arra az elhatározásra jutottam, hogy fejlesztenem kell magam. 

Hát tanulásra, fejlődésre fel!! 

Az első lépés az Önelfogadás, Önszeretet, Önértékelés.
Kicsit nehéz ez a feladat, amikor azt látom hogy mi nem jó. Úgy gondolom sokan vagyunk ezzel a problémával ellátva. Az önszeretet és az önelfogadás egyik legegyszerűbb módja a tükör módszer, írják a könyvek.  
Minden reggel a tükörbe elmondani magamnak hogy szeretem és elfogadom magam olyannak amilyen vagyok. Na igen mondani könnyű, amikor már gyerekkoromban azt mondták, hogy Nézd meg magad!!! Egy rakás szerencsétlenség vagy!!
Hát ennek fényében nem megy ilyen egyszerűen. Én arra az elhatározásra jutottam, hogy figyelem magamban azt amit el tudok fogadni és szeretni. Na hát ebből még igen kevés van! De eldöntöttem hogy minden nap keresek valamit amit el tudok fogadni és szeretni tudom magamon.
Az Önértékelésre is rengeteg módszert írnak a könyvek. Az hogy melyik a legjobb azt senki nem tudja, sok próbát tettem már ami nem vitt előbbre. Ebben a kérdésben úgy döntöttem, hogy naponta minimum 10 percet olvasok és napirend szerint töltöm a napjaim és ezért naponta megdicsérem magam.
A megdicsérem magam is egy új dolog számomra mert soha nem kaptam dicséretet senkitől.  Na hát ideje lesz akkor elkezdeni.

Csatlakozz hozzám! Fejlődjünk tanuljunk együtt!
Jövök nemsokára a többi meglátásommal.
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!